Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Tijl Damen doet niets liever dan zingen en vertellen over de lente, zijn favoriete seizoen! De voorstelling 'Lentekriebels' is dan ook een vrolijke, educatieve kindervoorstelling vol aanstekelijke liedjes, live muziek, grappige acts en veel interactie met het publiek. De bovenbouwvoorstelling draait om relaties, seksualiteit en diversiteit. De onderbouwvoorstelling draait om alle veranderingen in de natuur, het nieuwe leven in de lente. Geschikt voor zowel regulier als speciaal (voortgezet) onderwijs.

Neem contact op over deze voorstelling

 

Over de voorstelling

Lentekriebels onderbouw

Hoera! Het is lente! De natuur staat op springen en Tijl ook. Ook dit voorjaar trekt hij eropuit met een interactieve lentevoorstelling propvol aanstekelijke liedjes over lammetjes in de wei, blaadjes aan de bomen, zaadjes zaaien, ontluikende bloemen en buiten spelen zonder jas aan.

Tijl Damen doet niets liever dan zingen en vertellen over de lente, zijn favoriete seizoen! De voorstelling 'Lentekriebels' is dan ook een inspirerende, educatieve kindervoorstelling vol aanstekelijke liedjes, live muziek, grappige acts en veel interactie met het publiek. De onderbouwvoorstelling draait om alle veranderingen in de natuur: hoe groeit een plant/bloem uit een zaadje? Hoe kun je aan bomen zien dat het lente is? Weet je de namen van alle jonge dieren? Vooraf en achteraf kan de klas aan de slag met de vele (aanleer)liedjes die Tijl heeft gemaakt over de lente. Geschikt voor peuters, kleuters en groep 3/4.

Lentekriebels bovenbouw

De lentevoorstelling voor de bovenbouw sluit aan bij de 'Week Van De Lentekriebels' en draait om identiteit, voortplanting en het (veranderende) lichaam. Aan de hand van aanstekelijke liedjes, humor, acts en veel interactie met het publiek komen deze thema's luchtig, ludiek, maar wel respectvol en 'to the point' aan de orde. Er is aandacht voor verschillen ( zowel m.b.t. het lichaam als [seksuele] identiteit), waarbij de insteek vooral is om aan te geven dát er legio verschillen zijn en dat alles even gewoon/normaal is. Op tal van prangende vragen komt een antwoord: Hoe verandert een lichaam in de puberteit? Hoe voelt verliefd zijn? Wat is menstruatie? Hoe ontstaat een baby?

Giechelen

Seksualiteit is met ongemak omgeven en soms is het lastig om als leerkracht de juiste toon/insteek te vinden om hier op een ontspannen manier met de klas over in gesprek te gaan. Het grote voordeel van een voorstelling is dat deze fungeert als een intermediair: het is een voor de kinderen 'veilige' vorm om over precaire thema's te praten en denken, zonder dat het over henzelf hoeft te gaan. Naar aanleiding van de voorstelling kan de leerkracht - desgewenst - zelf in de klas doorpraten over onderwerpen die aan zijn aangestipt in de voorstelling.

#Ophef?

'De week van de lentekriebels' heeft afgelopen jaren in toenemende mate flink wat stof doen opwaaien in de media en - in navolging daarvan - tot ongerustheid geleid bij een deel van de ouders. De belangrijkste oorzaak daarvoor zijn onjuistheden, aannames en halve en hele onwaarheden die door diverse politici en een handjevol BN-ers de wereld in geholpen zijn. Ik kan me dan ook goed voorstellen dat u als school een goede afweging wilt maken.
Hebt u vragen over de voorstelling, bijvoorbeeld over de inhoud, of wilt u weten of deze voorstelling geschikt is voor uw school/populatie? U mag altijd even telefonisch contact opnemen om uw vragen/twijfels/overwegingen te bespreken.

Neem contact op over deze voorstelling

(*) zijn velden die je in ieder geval moet invullen
Maak een keuze
Ongeldige invoer
Voer uw naam in
Ongeldige invoer
Voer uw emailadres op de juiste wijze in
Ongeldige invoer
Voer uw telefoonnummer in
Vul uw straat en huisnummer in
Ongeldige invoer
Vul uw woonplaats in
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Vragen?     NLvlag 011 730 89 79     BEvlag 049 702 73 32     whatsapp00316 2016 09 09

 

  • Locatie: School, Festival, Evenement, Kinderopvang, Theater
  • Hoofddoel: Educatie
  • Doelgroep: 2-4 jaar, 4-8 jaar, 8-12 jaar, 4-12 jaar, Kinderen met een verstandelijke beperking, Volwassen met een verstandelijke beperking
  • Thema: Lente, Dieren, Gevoelens, De mens, Samenwerking en respect
  • Gelegenheid: Cultuureducatie, Week van de Lentekriebels
  • Binnen / buiten: Binnen, Buiten