Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Kindermuziekweek LogoVoorstelling Kindermuziekweek 2023

In 2023 vindt de Nationale Kindermuziekweek plaats van 24 maart t/m 2 april. Sinds 2021 is Tijl Damen partner van de Kindermuziekweek.

TijlDamen_Muziektheater_KindermuziekweekOp zoek naar een voorstelling tijdens de Kindermuziekweek? De muziektheatervoorstellingen van Tijl Damen zitten vol live muziek, aanstekelijke liedjes, grappige acts en heel veel (muzikale) interactie met het publiek! Tijdens de Kindermuziekweek 2023 speelt Tijl Damen twee verschillende muzikale voorstellingen, die geschikt zijn voor 2-12 jaar en tjokvol muzikaliteit zitten: 'Maestro, Muziek!' en 'Een Koninklijk Orkest'.

Tijdens de Kindermuziekweek is Tijl dus een ware ambassadeur van de Kindermuziekweek en speelt hij voorstellingen in verschillende theaters. Wil je erbij zijn? Dat kan! In zijn agenda vind je de locaties en datums en kun je doorklikken om alvast een kaartje te reserveren.

Maar wat natuurlijk ook kan: Boek Tijl Damen tijdens de Kindermuziekweek met een muzikale voorstelling op jouw school, kinderopvang, evenement, zaal of theater!
Nu sluiten eigenlijk alle kindervoorstellingen van Tijl Damen naadloos aan op de Kindermuziekweek, maar de volgende twee voorstellingen passen extra goed bij deze week:


Voorstelling: Maestro, Muziek!

Maestro Muziek Tijl Damen Kindermuziekweek

Bij deze interactieve muziekvoorstelling haalt Tijl alles uit de kast om een diversiteit aan instrumenten te introduceren, waarbij hij telkens weer een andere ingang vindt om zijn publiek te activeren en bij de show te betrekken. Van ukelele tot grote trom, van didgeridoo tot keyboard, van gitaar tot mandoline tot djembé tot boomwhackers tot accordeon.... nou ja, gewoon teveel om op te noemen! Maar niet enkel instrumenten, ook zijn eigen lijf gebruikt Tijl graag als muziekinstrument.

Tijl neemt enorm veel muziekinstrumenten mee en krijgt het hele publiek mee! We hebben genoten en willen een volgende keer afsluiten met deze show want het was een groot feest!
Goois Openluchttheater, Eemnes

Een gevarieerde muzikale voorstelling vol humor en interactie die Tijl vooral ook samen met het publiek maakt en die prima geschikt is voor kinderen tot 12 jaar en hun ouders.

De voorstelling is geschikt voor basisscholen en naschoolse opvang, maar doet het ook prima in bijvoorbeeld theaters, openluchttheaters, bij festivals en dorpsfeesten. Kortom: een echte allroundvoorstelling!

 Lees meer over deze voorstelling...

Neem contact op over deze voorstelling


 

Voorstelling: 'Een Koninklijk Orkest'

Een Koninklijk Orkest Tijl Damen Kindermuziekweek

Een vrolijke, interactieve, muzikale theatervoorstelling speciaal geschreven om uit te voeren met een lokale muziekvereniging: fanfare, harmonie of brassband. Tijdens de voorstelling maken kinderen op speelse wijze kennis met de verschillende instrumenten en secties. Maar dat is niet alles: het publiek wordt actief betrokken tijdens deze interactieve theatershow: klappen, stampen, springen, dansen en zingen en zelfs helpen op het podium.

Aanrader voor fanfare harmonie / brass of drumband. Vol grappen en grollen laat hij kinderen interactief kennismaken met muziek en instrumenten. Enorm leuk om dit als orkest met Tijl en de kinderen ( en de volwassen) te doen. Hij zit vol energie en vol passie/positiviteit. Hij bezorgt iedereen een onvergetelijke voorstelling, zowel voor dirigent, muzikanten als de kinderen.
Veere's Genoegen, Veere

Lees meer over deze voorstelling...

Neem contact op over deze voorstelling.


 

 

Bekijk de trailer van Tijl Damen om een indruk te krijgen van zijn interactieve muziektheatervoorstellingen:


Over de Kindermuziekweek:

In 2023 vindt de Nationale Kindermuziekweek plaats van 24 maart t/m 2 april.

Sinds 2021 is Tijl Damen partner van de Kindermuziekweek.

De landelijke Kindermuziekweek is een initiatief van 14 grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector die hun krachten gebundeld hebben om jaarlijks een 10-daagse Kindermuziekweek te realiseren. De Stichting Kindermuziekweek wil ieder jaar 10 dagen lang alle kinderen uit Nederland van 0 tot 12 jaar laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek.

Waarom een Kindermuziekweek? Niet alleen omdat muziek universeel is en ontzettend leuk is, maar ook omdat muzikale ontwikkeling een belangijke bijdrage levert aan de algemene cognitieve en emotionele ontwikkeling van kinderen. Een promotiepraatje? Nee hoor, dit is inmiddels wereldwijd via allerlei studies en onderzoeken uitgebreid onderzocht en bewezen: muziek vormt, net als leren lezen, rekenen en schrijven, een wezenlijk onderdeel van de algehele ontwikkeling van kinderen ( en volwassenen!).

Door een jaarlijkse landelijke Kindermuziekweek wordt de waarde van muziek actief doorgegeven aan volgende generaties. Want muziek verbindt, van muziek word je blij, en muziek maken kan altijd!

Iedere deelnemer aan de Kindermuziekweek stelt zelf een inhoudelijk programma samen. Op de website van de Kindermuziekweek vind je dan ook een palet van zeer uiteenlopende activiteiten in verschillende genres die verspreid zijn door het hele land. 

Praktisch:

- De voorstellingen van Tijl Damen zijn geschikt voor peuters, kleuters, naschoolse opvang, basisschool, evenement, theater.
- Tijl Damen beschikt over eigen licht/geluid voor een publiek t/m 500 kinderen.
- Lengte voorstelling: ca. 45 min.


Contact:

Heb je een vraag over een voorstelling? Wil je een offerte aanvragen of een boeking doen? Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul onderstaand contactformulier in, bel of stuur een appje:

Vragen?  telefoon    NLvlag 011 730 89 79     BEvlag 049 702 73 32     whatsapp00316 2016 09 09

 

Neem contact op over deze voorstelling

(*) zijn velden die je in ieder geval moet invullen
Maak een keuze
Ongeldige invoer
Voer uw naam in
Ongeldige invoer
Voer uw emailadres op de juiste wijze in
Ongeldige invoer
Voer uw telefoonnummer in
Vul uw straat en huisnummer in
Ongeldige invoer
Vul uw woonplaats in
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Vink aan

 

De Kindermuziekweek is een jaarlijks evenement, georganiseerd door de Stichting Kindermuziekweek met als doel de muzikale ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Ieder jaar staat een bepaald thema centraal tijdens de Kindermuziekweek en wordt een bekende of aanstormende liedjesschrijver en/of band/orkest gevraagd het Kindermuziekweeklied te schrijven. Dit jaar heet het lied 'Iedereen verstaat muziek'. Het werd geschreven door Robert Ramaker, winnaar van de Willem Wilmink publieksprijs 2022 voor het Beste Kinderlied en wordt gezongen door Luna, de winnares van het Junior Songfestival 2022. Ieder jaar speelt Tijl Damen voorstellingen tijdens de Kindermuziekweek. Deze theatervoorstellingen sluiten telkens aan bij het thema van de Kindermuziekweek. Dit jaar is het thema 'De Wereld Rond', hetgeen goed terug te zien is in de voorstelling die Tijl speelt tijdens de Kindermuziekweek 2023. De meest uiteenlopende instrumenten passeren de revue tijdens deze interactieve, muzikale kindermuziekweek voorstelling.