Tijl speelt klTijl zingt grWebhop logo small

Tijl speelt klTijl zingt grTijl webshop gr

Tijl speelt smallerTijl zingt smallerTijl webshop smaller

ReclameBanner Coronaproof kindervoorstellingen Reclamebanner Webshop

Nieuws

Tijl Damen Kindertheater: ruim 200 shows in 4 maanden

Op vrijdag 23 juli gaat de laatste regio de zomervakantie in. Na maandenlang intensief touren door Nederland en Vlaanderen kan ook Tijl even op adem komen. Door de grote flexibiliteit om voorstellingen zowel binnen als buiten te spelen en zowel voor een hele school als per klas of bouw, liep het ontzettend storm met aanvragen en boekingen. Al in april moest Tijl regelmatig 'nee' verkopen, omdat de agenda tot aan de zomervakantie nagenoeg vol zat. Gelukkig was het enthousiasme van veel scholen zo groot dat zij de datum van een voorstelling afstemden op de beschikbaarheid van Tijl.
Er zaten weken bij van 20 voorstellingen, weken van meer dan 2000 kilometer, weken van wekkers die dag na dag om 04:00 uur afliepen en een ononderbroken rally van 12 speeldagen achtereen. Publieksaantallen van 30 tot 350 kinderen bij één voorstelling, leeftijden die varieerden van dreumesen van nauwelijks 1 jaar tot hoogbejaarde dames van boven de 100 jaar.
Kers op de taart waren de voorstellingen op Festival Onderstroom, één van de zeer weinige theaterfestivals die tóch door konden gaan.

In totaal speelde Tijl Damen in de periode half maart t/m eind juli 201 voorstellingen. Daarbij zagen ruim 13.500 kinderen zijn show.

In de zomervakantie is - zeker gezien de afgelasting van veel festivals en evenementen - de agenda wat opgeruimder, maar voor het najaar staat er al weer een hoop op stapel, waaronder twee openbare uitvoeringen van de voorstelling 'Een Koninklijk Orkest'. Eén vindt plaats op zaterdag 25 september in Zaamslag (ZE) tijdens 'Circus Vliet' i.s.m. Fanfare Excelsior en de ander op zaterdag 6 november in Marrum (FR) i.s.m. muziekvereniging De Eendracht.

In de zomer richt Tijl zich o.m. op het uitwerken van een voorstelling voor de kinderboekenweek 2021 in het thema 'Wat wil je worden'.
Wil je alvast een datum reserveren voor deze voorstelling? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul het contactformulier in.

Tijl Damen speelt de kindervoorstelling 'Dromen'

Als een dolleman scheurt Tijl Damen al wekenlang door heel Nederland. Tijdens de Schoolpleintour van half mei tot half juni speelde hij al 85 voorstellingen in Zeeuws-Vlaanderen, maar ook vanaf dan staat de teller weer al op 70 voorstellingen in slechts 4 weken tijd! In die 4 weken trok hij langzaam van noord naar zuid-Nederland, mee met de intredende zomervakantie. Een intensieve periode met vaak honderden kilometers per rit, korte nachten, lange dagen en wekkers die om 04:00 uur afgaan. Maar bovenal: heerlijk om voluit te spelen!

De diversiteit is groot: Van spelen op het schoolplein vanuit de bus tot spelen in een gymzaal, van een dag met één voorstelling voor een school van 400 kinderen tot een dag met 10 voorstellingen voor telkens 1 klas en zelfs twee dagen spelen op Festival Onderstroom in Vlissingen met (coronaproof) volgepropte tribunes.

Een klein pareltje was de voorstelling 'Dromen' die Tijl speelde in Maasland (zie foto). Met het spelen van deze voorstelling is meteen het idee geboren voor de jaarlijkse voorstelling voor de Kinderboekenweek. Meer info daarover volgt...

Gelukkig begint de agenda voor ná de zomervakantie ook al goed vol te lopen.
Benieuwd wat Tijl Damen voor uw kinderfestival, straattheaterfestival, basisschool, theater kan betekenen?
Op zoek naar een voorstelling om het schooljaar te openen of meer weten over de voorstelling voor de Kinderboekenweek?
Neem gerust contact op: contact met Tijl

Tijl Damen op Festival Onderstroom 2021

Wat een feest! Als één van de weinige grotere evenementen kon Festival Onderstroom 2021 wél doorgaan! Applaus voor de organisatie, die de opzet van het straattheaterfestival zodanig hadden vormgegeven dat het, zelfs met op het laatste moment aangescherpte maatregelen, volledig coronaproof doorgang kon vinden.
Zowel publiek als artiesten genoten zichtbaar.

De tribunes zaten dan ook goed vol. Tijl speelde met als decor de industriële scheepswerf van Vlissingen en weer dat doorgaans aardig meewerkte was het een heerlijk weekend.

Meer foto's van de voorstelling van Tijl Damen en de andere shows vind je op: https://festivalonderstroom.nl/fotos-videos

De 'Tijl Damen Schoolpleintour' is in volle gang. Tijdens deze 5 weken durende tournee bezoekt Tijl alle basisscholen in Zeeuws-Vlaanderen met een voorstelling vanuit zijn theaterbus op het plein. Inmiddels heeft hij ruim 50 van de 80 voorstellingen gespeeld. Het is een groot feest om alle kinderen enthousiast mee te zien springen, zingen, klappen en dansen.
Op maandag 7 juni was Tijl 'Zeeuw van de Dag' op radio Omroep Zeeland. Via deze link kun je het interview terugluisteren: Beluister het radiointerview met Omroep Zeeland