Tijl speelt klTijl zingt grWebhop logo small

Tijl speelt klTijl zingt grTijl webshop gr

Tijl speelt smallerTijl zingt smallerTijl webshop smaller

Boek de Sinterklaasshow/ Kerstshow 2021:

SinterklaasHoera Interactieve SinterklaasshowKerstshowAanbod Kindertheater

Nieuws

Het publiek is de belangrijkste recensent van een kindervoorstelling

Het blijft spannend: na een gespeelde voorstelling vragen om een recensie...
Toch is het belangrijk om feedback te krijgen. Natuurlijk vindt een belangrijk deel van de feedback al tijdens de voorstelling plaats in de vorm van de betrokkenheid en reactie van het publiek/de kinderen. Maar ook de reactie van de boekende partij ( school, festival, organisatie) is heel waardevol: Voldeed de voorstelling aan de verwachting?

Gelukkig is het vaak een feest om een recensie te lezen! Enkele enthousiaste recensies uit de afgelopen weken op de interactieve kindervoorstellingen van Tijl Damen:

Tijl heeft vanuit zijn theaterbus op ons schoolplein twee feestelijke, grappige en op de doelgroep gerichte voorstellingen gegeven; één voor de onderbouw en één voor de bovenbouw. Hij weet direct de aandacht van de kinderen te vangen en speelt goed op hen in. Op zeer professionele wijze zorgt hij voor een vrolijke, interactieve voorstelling waarbij de kinderen enthousiast meededen. Kortom: succes verzekerd als je Tijl zijn gang laat gaan!
Talentrijk, Nijverdal

Wat een feestje! Tijl wist groep 1 t/m 8 mee te nemen in zijn show! Maar ook meesters en juffen genoten en konden niet weerstaan mee te doen. Met muziek, dans, instrumenten, liedjes en een flinke dosis humor werd het een waar feestje. Bedankt Tijl voor de lach op alle gezichten en de energie die door de school gonsde.
OBS de Springplank, Etten-Leur

Tijl, je hebt onze kinderen en vertrekkende juffen een geweldige ochtend bezorgd. Iedereen vond het het leuk, van jong tot oud, van groep 1 t/m 8.
Wij zullen je bij iedereen aanraden!!
Teresiaschool, Waalwijk

Tijl Damen speelt voortreffelijk in op ons thema Droomfeest. Door de opbouw van het programma, van dromerig tot uitbundig worden de kinderen en de volwassenen met gemak actief meegenomen in de voorstelling. Iedereen doet mee. In goed overleg met Tijl zijn eigen elementen ingepast zoals het overhandigen van een cheque aan Stichting Jarige Job en Tijl zorgt voor een passend lied. De muzikale vaardigheid, het prima geluid en goede belichting maakt het geheel compleet. Een aanrader voor wie de combinatie kinderen en volwassenen een uur plezier wil aanbieden.
Aloysiusschool, Maasland

Wat hebben de groepen 5 - 8 genoten van jouw voorstelling! Alle kids en de leerkrachten mee krijgen en de kinderen laten genieten! Mooi gedaan met de corona proof opstelling met de bus op het plein!
BS de Eendracht, Apeldoorn

Nog meer mooie recensies over de kindervoorstellingen van Tijl Damen vind je op deze pagina.

 

Kindertheatervoorstelling Een Koninklijk Orkest - Tijl Damen

Op 24 en 25 september is het eindelijk zover: In het Zeeuws-Vlaamse dorp Terhole wordt een grote festivaltent opgetrokken voor een fantastisch festivalweekend vol geweldig leuke voorstellingen en optredens. Zaterdagmiddag 25 september staat helemaal in het teken voor kindertheater. Tijl Damen speelt i.s.m. Fanfare Excelsior Terhole de interactieve muziektheatervoorstelling 'Een Koninklijk Orkest'. Een grappige en vooral muzikale voorstelling over een schoonmaker die op de meest vreemde manieren een orkest aan de praat probeert te krijgen. Of dat lukt? Komt dat zien!

Tickets zijn verkrijgbaar via: https://www.wicket.be/fanfare-excelsior-terhole/circus-vliet-zaterdagmiddag Eén ticket kost 12,50 Euro en geeft meteen toegang tot de drie kindervoorstellingen die die middag op het programma staan: drie vliegen in één klap dus!

Meer weten over het festival en de programmering? Kijk op: https://fanfare-excelsior.eu/circus-vliet/

Medio augustus was Tijl op maar liefst drie volle pagina's in de krant te vinden. In zowel de PZC, BNdeStem als het Algemeen Dagblad stond een uitgebreid interview/artikel over de voorstellingen van Tijl, waarin hij vertelt over de intensiteit van het toeren, de energie in zijn voorstellingen, de grote rol van interactie en betrokkenheid van het publiek en de overeenkomst tussen punkrock en kinderliedjes. Het artikel is terug te lezen via deze link en kun je vanaf nu natuurlijk ook vinden in het media-overzicht op deze website. Auteur van het erg prettig en helder geschreven artikel is Sophie Stockman. De foto's werden gemaakt door Anne Hana.

Klik hier om het artikel te lezen

Tijl Damen Kindertheater: ruim 200 shows in 4 maanden

Op vrijdag 23 juli gaat de laatste regio de zomervakantie in. Na maandenlang intensief touren door Nederland en Vlaanderen kan ook Tijl even op adem komen. Door de grote flexibiliteit om voorstellingen zowel binnen als buiten te spelen en zowel voor een hele school als per klas of bouw, liep het ontzettend storm met aanvragen en boekingen. Al in april moest Tijl regelmatig 'nee' verkopen, omdat de agenda tot aan de zomervakantie nagenoeg vol zat. Gelukkig was het enthousiasme van veel scholen zo groot dat zij de datum van een voorstelling afstemden op de beschikbaarheid van Tijl.
Er zaten weken bij van 20 voorstellingen, weken van meer dan 2000 kilometer, weken van wekkers die dag na dag om 04:00 uur afliepen en een ononderbroken rally van 12 speeldagen achtereen. Publieksaantallen van 30 tot 350 kinderen bij één voorstelling, leeftijden die varieerden van dreumesen van nauwelijks 1 jaar tot hoogbejaarde dames van boven de 100 jaar.
Kers op de taart waren de voorstellingen op Festival Onderstroom, één van de zeer weinige theaterfestivals die tóch door konden gaan.

In totaal speelde Tijl Damen in de periode half maart t/m eind juli 201 voorstellingen. Daarbij zagen ruim 13.500 kinderen zijn show.

In de zomervakantie is - zeker gezien de afgelasting van veel festivals en evenementen - de agenda wat opgeruimder, maar voor het najaar staat er al weer een hoop op stapel, waaronder twee openbare uitvoeringen van de voorstelling 'Een Koninklijk Orkest'. Eén vindt plaats op zaterdag 25 september in Zaamslag (ZE) tijdens 'Circus Vliet' i.s.m. Fanfare Excelsior en de ander op zaterdag 6 november in Marrum (FR) i.s.m. muziekvereniging De Eendracht.

In de zomer richt Tijl zich o.m. op het uitwerken van een voorstelling voor de kinderboekenweek 2021 in het thema 'Wat wil je worden'.
Wil je alvast een datum reserveren voor deze voorstelling? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul het contactformulier in.