Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Sinterklaas, Hoera!

Sinterklaas Hoera! - Interactieve liedjesshow

introinhoudpraktischFoto en video

Neem contact op over deze voorstelling

(*) zijn velden die je in ieder geval moet invullen
Maak een keuze
Ongeldige invoer
Voer uw naam in
Ongeldige invoer
Voer uw emailadres op de juiste wijze in
Ongeldige invoer
Voer uw telefoonnummer in
Vul uw straat en huisnummer in
Ongeldige invoer
Vul uw woonplaats in
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Vink aan

Sinterklaasshow_TijlDamenOp zoek naar een spetterende Sinterklaasvoorstelling vol aanstekelijke liedjes en interactie? Boek 'Sinterklaas Hoera!' van Tijl Damen. Een energieke, muzikale sinterklaasshow vol liedjes en interactie. Hij speelt even makkelijk voor een publiek van 50, als voor een publiek van 500 kinderen en weet er elke keer weer een onvergetelijk feest van te maken. Geschikt voor: basisscholen, kinderopvang, bso, theater, intocht, bedrijfsfeest of evenement.

LET OP: Boek tijdig voor Sinterklaas 2023! Deze voorstelling is vaak al vroeg uitverkocht!

Het is Tijl gelukt om bijna een uur lang ruim 100 kinderen en hun juffen te laten zingen en bewegen. De kinderen waren erg enthousiast en de juffen zijn gelijk gaan kijken welke shows Tijl nog meer heeft. Wij zijn fan!
Jenaplanschool De Zonnewereld, Utrecht


Over de voorstelling:
Deze wervelende muzikale Sinterklaasvoorstelling zit vol aanstekelijke liedjes over Sint en Piet. Natuurlijk passeren enkele traditionele Sinterklaasliedjes de revue, maar Tijl speelt vooral zijn eigen nummers over Sint en Piet, het paard, de stoomboot, cadeautjes en pepernoten. Tijdens deze interactieve liedjesshow wordt het publiek constant actief betrokken: klappen, stampen, springen, zingen, dansen, zelf muziek maken, uitbeelden; bij ieder lied krijgt Tijl zijn publiek in beweging!

Het voorprogramma van het Sintfeest voor de kindjes van ZorgSaam-medewerkers...en wat voor een voorprogramma!...Sfeervol, enthousiast, leuk en gezellig, zelfs voor de ouders! De muziek en de liedjes, het laten meedoen van de kinderen en de stimulerende praatjes van Tijl, allemaal top.
PV Stichting ZorgSaam, Zeeuws-Vlaanderen

Praktisch:
- Opbouwtijd: ca. 75-90 minuten
- Incl. eigen licht/geluid
- Voorstelling duurt 45 min.
- Flexibel inzetbaar (lengte/doelgroep)

Kosten voor scholen/kinderopvang:
- 1 voorstelling:€ 900,-
- 2 voorstellingen:€ 1350,-
Geen bijkomende reiskosten/ excl. 9% btw

Kosten theaters/bedrijven/evenementen:
- Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Over Piet:
Tijl vindt dat het sinterklaasfeest een vrolijk feest moet zijn waar alle kinderen zich fijn bij kunnen voelen. Daarom spreekt en zingt hij over 'Piet', zonder toevoeging van een kleur.

We zijn helemaal in de Sinterklaasstemming gekomen. Tijl heeft onze leerlingen getrakteerd op vrolijke, swingende liedjes. Tijl kijkt naar de groep kinderen en past zijn voorstelling daar (a la minute) op aan. Onze leerlingen hebben gezongen, geklapt en gedanst! Er was veel interactie, de leerlingen (groep 1 t/m 8) waren enthousiast en de voorstelling is geëindigd in een vrolijke polonaise! Het was een feest.
2e van der Huchtschool, Soest

Meer recensies over deze voorstelling →

 
Vragen?  telefoon    NLvlag 011 730 89 79     BEvlag 049 702 73 32     whatsapp00316 2016 09 09


 
Bekijk de trailer van de voorstelling 'Sinterklaas, Hoera!':


 

Op 3 december 2021 keken meer dan 30.000 kinderen via het digibord live mee naar 'De Grootste Live Online Sinterklaasshow' van Tijl Damen. Kijk hier deze online voorstelling terug:


 
Naast grote voorstellingen is deze show ook te boeken als 'Mini Sintshow'; In plaats van één voorstelling voor alle kinderen een aantal korte voorstellingen voor telkens een groep van max. 35 kinderen. Meer informatie over de 'Mini Sintshow' vindt u op deze pagina.

Wat is Sinterklaas?

Het sinterklaasfeest is één van de populairste kinderfeesten in Nederland. Het wordt gevierd op basisscholen, peuterspeelzalen, kinderopvang, sportclubs, bij bedrijven, verenigingen, enz. De sinterklaasperiode begint half november met de landelijke intocht op televisie, waarbij Sint Nicolaas per stoomboot aankomt in een Nederlandse stad en met zijn Pieten en zijn paard Ozosnel door de straten trekt. Van deze intocht en de belevenissen van Sint en de Pieten wordt dagelijks verslag gedaan in het Sinterklaasjournaal, dat door miljoenen kinderen wordt bekeken. Het sinterklaasfeest is een fantasierijk feest, vol gebruiken, liedjes, mystiek en symboliek. 's Avonds de schoen zetten met iets lekkers voor het paard en er een liedje bij zingen, een brief of verlanglijst aan de Sint sturen, en natuurlijk het toeleven naar Pakjesavond op 5 december. Sinterklaas wordt bijgestaan door Pieten die hem helpen om alles cadeautjes en lekkers op tijd bij de kinderen te brengen. Er horen allerlei traditionele lekkernijen bij het sinterklaasfeest, zoals: pepernoten, kruidnoten, marsepein, borstplaat, chocoladeletters, suikergoed, strooigoed en gevulde speculaas. Er is een repertoire van traditionele sinterklaasliedjes. In de afgelopen decennia zijn daar tal van liedjes aan toegevoegd. Ook Tijl Damen heeft inmiddels al meer dan 30 sinterklaasliedjes geschreven. Een aantal daarvan vind je terug op zijn website en nog veel meer hoor je terug in zijn sinterklaasshow 'Sinterklaas Hoera!'.

Wat is een goede Sinterklaasvoorstelling?

Een goede Sinterklaasvoorstelling weet de aandacht van de kinderen te vangen én gedurende de sinterklaasvoorstelling de aandacht vast te houden. Voor veel kinderen is de sinterklaasperiode een spannende tijd die hen veel energie kost. Vooral bij jonge kinderen is dit goed te merken. Een goede sinterklaasvoorstelling houdt rekening met dit gegeven en speelt in op de behoeften van het jonge publiek. De sinterklaasshows van Tijl Damen zijn daarom erg geschikt, omdat er veel afwisseling in de show zit en kinderen zelf actief mee kunnen doen. Er vindt bij ieder lied een vorm van interactie plaats, waarbij kinderen lekker kunnen bewegen. Tijdens de sinterklaasvoorstelling laat Tijl de kinderen klappen, stampen, springen, uitbeelden, meezingen, een rol spelen of zelf muziek maken. Daarnaast is de sinterklaasvoorstelling van Tijl Damen zo opgebouwd, dat hij tijdens het spelen telkens kan aanpassen aan wat hij voelt dat het publiek nodig heeft: Moet het tempo wat omhoog of juist omlaag? Is er een rustpunt in de voorstelling nodig? Moet het publiek een beetje uit de tent gelokt of juist wat getemperd? Daardoor kan hij bij iedere sinterklaasvoorstelling nauwgezet afstemmen op het publiek, afhankelijk van de leeftijd, de samenstelling, het (taal)niveau, de gelegenheid, de spanningsboog en de energie.

Wanneer een sinterklaasvoorstelling?

Er zijn tal van gelegenheden waar de sinterklaasshow van Tijl Damen goed bij aansluit. Jaarlijks speelt Tijl zijn sinterklaasvoorstellingen bij sinterklaasintochten, bedrijfsfeesten, op basisscholen, bij kinderopvangorganisaties, in het theater of bij een ander sinterklaasfeest of sinterklaasevenement. Vanzelfsprekend vindt een sinterklaasvoorstelling op z'n vroegst plaats op de dag van de landelijke intocht half november en ten laatste in de week van 5 december. In Vlaanderen vertrekt Sinterklaas pas op 6 december en wordt in sommige gevallen op kleuterscholen ook in de daaropvolgende dagen nog aandacht besteed aan de Goedheiligman. Meestal speelt Tijl Damen zijn laatste sinterklaasvoorstellingen van het jaar dan ook in België. Bij intochten is er sprake van een welkomstvoorstelling, terwijl in de laatste sinterklaasvoorstellingen van het sinterklaasseizoen de nadruk juist meer ligt op het uitzwaaien en afscheid nemen van Sinterklaas.

Voor wie is de sinterklaasvoorstelling van Tijl Damen?

De Sinterklaasshow van Tijl Damen is geschikt voor een grote doelgroep. Hoofdzakelijk gericht op kinderen, dat spreekt voor zich; het Sinterklaasfeest immers een kinderfeest! Tijl speelt sinterklaasvoorstellingen voor onder meer: peuters op peuterspeelzalen en bij kinderdagverblijven, de buitenschoolse opvang (BSO), basisscholen, kleuterscholen en lagere scholen. Daarnaast speelt hij zijn sinterklaasshows ook voor brede groepen als familievoorstelling tijdens sinterklaasintochten, bedrijfsfeesten, in het theater en bij andere sinterklaasevenementen. Tot slot is de sinterklaasvoorstelling van Tijl Damen ook heel geschikt voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Tijl speelt zijn sinterklaasvoorstellingen dan ook elk jaar voor diverse instellingen voor mensen met een beperking en bij scholen voor speciaal onderwijs (NL) en buitengewoon onderwijs (BE).

Welke sinterklaasshow is geschikt?

Om te bepalen welke Sinterklaasshow goed aansluit bij de gelegenheid waarvoor u een geschikte sinterklaasvoorstelling zoekt, is het van belang om te bepalen onder welke omstandigheden de sinterklaasvoorstelling moet plaatsvinden. Als u op zoekt bent naar randentertainment is het beter om een andere activiteit dan een sinterklaasshow te zoeken, waarbij het geen probleem is als er ondertussen andere dingen gebeuren, oftewel: waarbij geen centrale aandacht nodig is. De sinterklaasvoorstelling van Tijl Damen is bijzonder geschikt voor alle gelegenheden waarbij de aandacht wél gevangen mag worden of dit juist de beodeling is. De Sinterklaasvoorstelling kan bijvoorbeeld in een besloten ruimte, een zaal, een theaterzaal, een hal, een dorpshuis, een feestzaal, een gymzaal, een spothal, een speellokaal, een aula, een refter of een andere centrale en/of gemeenschappelijke ruimte plaatsvinden. Tijl Damen verzorgt zijn eigen licht en geluid voor een publiek t/m 400 personen. Dat maakt het natuurlijk wel heel makkelijk: u hoeft zelf nagenoeg in niets te voorzien als u Tijl Damen boekt voor een sinterklaasshow.

Wanneer kan ik deze sinterklaasvoorstelling boeken?

De sinterklaasvoorstelling van Tijl Damen kunt u het gehele jaar boeken, maar de uitvoering van de voorstelling zal altijd plaatsvinden in de eerder aangegeven sinterklaasperiode. U kunt tot maximaal één jaar vooruit de sinterklaasshow van Tijl Damen vastleggen voor uw sinterklaasfeest of sinterklaasviering. Als u verzekert wilt zijn van de beschikbaarheid van Tijl Damen op de door u gekozen datum, is het wel raadzaam om op tijd een boeking te doen. De eerste boekingen voor sinterklaasshows ontvangt Tijl Damen meestal al in het voorjaar. In september komt de stroom van aanvragen vaak goed op gang en wordt dagelijks de kans kleiner dat hij nog beschikbaar is op de dag waarop uw evenement of viering plaatsvindt.

Gelegenheid
  • School
  • Evenement
  • Kinderopvang
  • Theater
Doelgroep
  • 4-8 jaar
  • Kinderen met een verstandelijke beperking
  • Familievoorstelling
Thema Sinterklaas