Tijl speelt klTijl zingt grWebhop logo small

Tijl speelt klTijl zingt grTijl webshop gr

Tijl speelt smallerTijl zingt smallerTijl webshop smaller

Boek de Sinterklaasshow/ Kerstshow 2021:

SinterklaasHoera Interactieve SinterklaasshowKerstshowAanbod Kindertheater

Tijl Damen Kindertheater: ruim 200 shows in 4 maanden

Op vrijdag 23 juli gaat de laatste regio de zomervakantie in. Na maandenlang intensief touren door Nederland en Vlaanderen kan ook Tijl even op adem komen. Door de grote flexibiliteit om voorstellingen zowel binnen als buiten te spelen en zowel voor een hele school als per klas of bouw, liep het ontzettend storm met aanvragen en boekingen. Al in april moest Tijl regelmatig 'nee' verkopen, omdat de agenda tot aan de zomervakantie nagenoeg vol zat. Gelukkig was het enthousiasme van veel scholen zo groot dat zij de datum van een voorstelling afstemden op de beschikbaarheid van Tijl.
Er zaten weken bij van 20 voorstellingen, weken van meer dan 2000 kilometer, weken van wekkers die dag na dag om 04:00 uur afliepen en een ononderbroken rally van 12 speeldagen achtereen. Publieksaantallen van 30 tot 350 kinderen bij één voorstelling, leeftijden die varieerden van dreumesen van nauwelijks 1 jaar tot hoogbejaarde dames van boven de 100 jaar.
Kers op de taart waren de voorstellingen op Festival Onderstroom, één van de zeer weinige theaterfestivals die tóch door konden gaan.

In totaal speelde Tijl Damen in de periode half maart t/m eind juli 201 voorstellingen. Daarbij zagen ruim 13.500 kinderen zijn show.

In de zomervakantie is - zeker gezien de afgelasting van veel festivals en evenementen - de agenda wat opgeruimder, maar voor het najaar staat er al weer een hoop op stapel, waaronder twee openbare uitvoeringen van de voorstelling 'Een Koninklijk Orkest'. Eén vindt plaats op zaterdag 25 september in Zaamslag (ZE) tijdens 'Circus Vliet' i.s.m. Fanfare Excelsior en de ander op zaterdag 6 november in Marrum (FR) i.s.m. muziekvereniging De Eendracht.

In de zomer richt Tijl zich o.m. op het uitwerken van een voorstelling voor de kinderboekenweek 2021 in het thema 'Wat wil je worden'.
Wil je alvast een datum reserveren voor deze voorstelling? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul het contactformulier in.