Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Tijl speelt klTijl zingt grRecensies

Voorstelling Lentekriebels

Lentekriebels

introinhoudpraktischFoto en video

Tijl Damen doet niets liever dan zingen en vertellen over de lente, zijn favoriete seizoen! De voorstelling 'Lentekriebels' is dan ook een vrolijke, educatieve kindervoorstelling vol aanstekelijke liedjes, live muziek, grappige acts en veel interactie met het publiek. De bovenbouwvoorstelling draait om relaties, seksualiteit en diversiteit. De onderbouwvoorstelling draait om alle veranderingen in de natuur, het nieuwe leven in de lente. Geschikt voor zowel regulier als speciaal (voortgezet) onderwijs.

 OP TV: Op zondag 11 juni 2023 was deze voorstelling van Tijl Damen over seksuele voorlichting te zien in het televisieprogramma 'Metropolis' op NPO2, waarin op allerlei plaatsen op de wereld wordt bekeken hoe men met dit thema omgaat. De opnames werden gemaakt begin april op speciaal onderwijsschool 'De Schans' in Utrecht. Aflevering terugkijken? Klik hier!

Neem contact op over deze voorstelling

(*) zijn velden die je in ieder geval moet invullen
Maak een keuze
Ongeldige invoer
Voer uw naam in
Ongeldige invoer
Voer uw emailadres op de juiste wijze in
Ongeldige invoer
Voer uw telefoonnummer in
Vul uw straat en huisnummer in
Ongeldige invoer
Vul uw woonplaats in
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Vink aan

Lees meer:    Lentekriebels onderbouw         Lentekriebels bovenbouw (seksuele voorlichting)         Praktische informatie en contact

 


Lentekriebels onderbouw

Hoera! Het is lente! De natuur staat op springen en Tijl ook. Ook dit voorjaar trekt hij eropuit met een interactieve lentevoorstelling propvol aanstekelijke liedjes over lammetjes in de wei, knoppen aan de bomen, zaadjes zaaien, ontluikende bloemen en buiten spelen zonder jas aan.

Wat een leuke voorstelling!! We hebben zo genoten van Tijl en de vrolijke voorstelling lentekriebels! Het was precies goed voor de kinderen en iedereen deed heel goed mee! Het is op maat gemaakt voor de kinderen van onze school en dat is heel knap. Een aanrader.
- SO Drostenburg, Amsterdam -

Kindertheater Interactieve voorstelling Lentekriebels

Lente dat is 'Spring!'

Tijl Damen doet niets liever dan zingen en vertellen over de lente, zijn favoriete seizoen! De voorstelling 'Lentekriebels' is dan ook een inspirerende, educatieve kindervoorstelling vol aanstekelijke liedjes, live muziek, grappige acts en veel interactie met het publiek.
De onderbouwvoorstelling draait om alle veranderingen in de natuur: hoe groeit een plant/bloem uit een zaadje? Hoe kun je aan bomen zien dat het lente is? Weet je de namen van alle jonge dieren? Vooraf en achteraf kan de klas aan de slag met de vele (aanleer)liedjes die Tijl heeft gemaakt over de lente. Geschikt voor peuters, kleuters en groep 3/4.

Tijl stemde de inhoud van elke show heel goed af op zijn publiek. Het was een groot succes! De kinderen hebben ontzettend genoten van zijn interactieve, swingende programma! Tijl kreeg alle kids aan het dansen. Een echte aanrader! Ook het contact vooraf met Tijl liep erg soepel. Alleen maar positief!
- BS Schengehof, Goes -

Stel een vraag en/of vraag een vrijblijvende offerte aan

Lentekriebels bovenbouw: Seksuele Voorlichting

De lentevoorstelling voor de bovenbouw sluit aan bij de 'Week Van De Lentekriebels' en draait om identiteit, seksualiteit, voortplanting en het (veranderende) lichaam. Aan de hand van aanstekelijke liedjes, humor, acts en veel interactie met het publiek komen deze thema's luchtig, ludiek, maar wel respectvol en 'to the point' aan de orde.
Er is ruim aandacht voor verschillen ( zowel m.b.t. het lichaam als [seksuele] identiteit), waarbij de insteek vooral is om aan te geven dát er legio verschillen zijn en dat alles even gewoon/normaal is. Op tal van prangende vragen komt een antwoord: Wat is seks? Hoe verandert een lichaam in de puberteit? Hoe voelt verliefd zijn? Wat is menstruatie? Geven seksfilmpjes op internet een goed beeld van de werkelijkheid? Hoe ontstaat een baby?

D.m.v. muziek en vooral veel humor werden we meegenomen in de ontwikkeling van kind tot volwassene. Erg leuk, kinderen waren betrokken en enthousiast, zelfs de jongens!
- Catharinaschool, Wellerlooi -

Giechelen

Seksualiteit is met ongemak omgeven en soms is het lastig om als leerkracht de juiste toon/insteek te vinden om hier op een ontspannen manier met de klas over in gesprek te gaan. Het grote voordeel van een voorstelling is dat deze fungeert als een intermediair: het is een voor de kinderen 'veilige' vorm om over precaire thema's te praten en denken, zonder dat het over henzelf hoeft te gaan. Naar aanleiding van de voorstelling kan de leerkracht - desgewenst - zelf in de klas doorpraten over onderwerpen die aan zijn aangestipt in de voorstelling.

De show zorgde ervoor dat het ijs over het onderwerp werd gebroken. De leerlingen werden ingeleid over de onderwerpen die tijdens de lessen aangesneden gingen worden op een muzikale, creatieve en humoristische manier. Echt super!
- De Stuifheuvel, Zeist -

Stel een vraag en/of vraag een vrijblijvende offerte aan

top↑

Praktische informatie
 • De onderbouwvoorstelling kan binnen en buiten worden gespeeld, de bovenbouwvoorsteling enkel binnen:
  • Geschikte binnenlocaties zijn bijvoorbeeld: hal, theaterzaal, gymzaal of speellokaal.
  • Buiten speelt Tijl uit zijn theaterbus op het schoolplein.
 • Flexibel inzetbaar: Er kan een voorstelling per klas worden gespeeld (speciaal onderwijs), per leerjaar of per bouw.
 • Voorstelling beschikbaar in verschillende varianten: 2-4 jaar / 4-8 jaar / 9-12 jaar. Per voorstelling wordt de inhoud afgestemd op de samenstelling van het publiek.
 • De speelduur is eveneens flexibel. Bij een voorstelling per klas duurt de voorstelling ca. 30 minuten. Een voorstelling voor een grotere groep duurt ca. 45 minuten.

Indicatie van de kosten (scholen/kinderopvang):

- 1 voorstelling € 900,- Euro
- 2 voorstellingen: € 1400,- Euro
- 3 voorstellingen: € 1900,- Euro
- Incl. licht/geluid, excl. 9% btw.
In heel NL en BE worden géén reiskosten in rekening gebracht.

Prijzen voor theaters/evenementen: Op aanvraag

Neem contact op over deze voorstelling

(*) zijn velden die je in ieder geval moet invullen
Maak een keuze
Ongeldige invoer
Voer uw naam in
Ongeldige invoer
Voer uw emailadres op de juiste wijze in
Ongeldige invoer
Voer uw telefoonnummer in
Vul uw straat en huisnummer in
Ongeldige invoer
Vul uw woonplaats in
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Vink aan

top↑

Vragen?  telefoon    NLvlag 011 730 89 79     BEvlag 049 702 73 32     whatsapp00316 2016 09 09

 

Gelegenheid
 • School
 • Festival
 • Evenement
 • Kinderopvang
 • Theater
 • MINI-SHOW
Doelgroep
 • 2-4 jaar
 • 4-8 jaar
 • 8-12 jaar
 • 4-12 jaar
 • Kinderen met een verstandelijke beperking
 • Volwassenen met een verstandelijke beperking
Thema
 • Lente
 • Dieren
 • Gevoelens